Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (2024)

Moraira Bezienswaardigheden, Oude centrum, Boulevard, Restaurants, De markt, Parken, Havens, Stranden en Winkelen in Moraira. Costa Blanca Spanje.

Inhoudsopgave

  • Moraira Bezienswaardigheden Spanje
  • Moraira het oude centrum
    • Moraira Bezienswaardigheden
  • Moraira Markt
  • Moraira Parken
  • Moraira Havens
  • Moraira Boulevard
  • Moraira Stranden
  • Moraira Winkelen
  • Moraira Hoe kom je er?

Moraira Bezienswaardigheden Spanje

Moraira is een oud Spaans vissersdorpje gelegen aan de Costa Blanca in Spanje. Het ligt in de provincie Alicante, in de autonome regio Valencia en behoort tot de gemeente Teulada. Moraira staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, historische charme en prachtige stranden, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen en expats.

Het klimaat is mediterraan, met warme zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur varieert van ongeveer 11°C in januari tot 27°C in juli, waardoor Moraira het hele jaar door aangenaam is om te bezoeken.

Moraira heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Het heeft verschillende historische bezienswaardigheden, zoals het Castillo de Moraira, een fort dat dateert uit de 18e eeuw, en de Ermita de San Vicente, een oud kerkje uit de 18e eeuw.

Het staat ook bekend om zijn vissershaven, waar u kunt genieten van verse zeevruchten in de lokale restaurants.

De stranden van behoren tot de grootste attracties van de stad. Populaire stranden zijn onder andere het zandstrand van Playa de l’Ampolla en het kiezelstrand van Playa del Portet. Hier kunt u genieten van het kristalheldere water en verschillende watersportactiviteiten beoefenen, zoals snorkelen, duiken en zeilen.

Moraira heeft ook een scala aan voorzieningen, waaronder supermarkten, winkels, restaurants en bars. Er zijn ook verschillende sportfaciliteiten, waaronder golfbanen, tennisbanen en watersportcentra.

In deze blogpost nemen we u mee op een reis door dit fascinerende vissersdorpje en delen we onze persoonlijke aanbevelingen voor de beste bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants.

Moraira het oude centrum

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (2)

Het oude centrum is een charmant deel van de stad dat bekend staat om zijn historische en pittoreske sfeer. Het is een gebied dat bezoekers meeneemt op een reis terug in de tijd, met smalle straatjes, traditionele architectuur en een ontspannen mediterrane ambiance.

Een van de hoogtepunten van het oude centrum is het Castillo de Moraira, een oud fort dat dateert uit de 18e eeuw. Het kasteel is nu een cultureel centrum en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een populaire plek om te bezoeken en te genieten van het panoramische uitzicht op de zee en de stad.

De straten van het oude centrum zijn geplaveid met kiezelstenen, wat bijdraagt aan de charmante sfeer. Hier vindt je talloze boetiekjes, ambachtelijke winkels en lokale markten waar je kan rondwandelen en authentieke souvenirs kunt kopen.

Het oude centrum herbergt ook verschillende historische kerken, zoals de Iglesia-Fortaleza de Santa Catalina, een kerk uit de 18e eeuw met een imposante gevel en een rijke geschiedenis. Er zijn ook talloze gezellige restaurants, bars en cafés waar u kunt genieten van lokale gerechten en drankjes, zoals paella, tapas en sangria.

Een andere populaire plek in het oude centrum is de vissershaven, waar u de authentieke vissersboten kunt zien en verse zeevruchten kunt proeven in de lokale restaurants.

Moraira Bezienswaardigheden

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (3)

Moraira heeft verschillende bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Hier zijn enkele populaire attracties in en rond Moraira:

  1. Castillo de Moraira: Dit oude fort uit de 18e eeuw is een historisch monument en cultureel centrum dat een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Het is een geweldige plek om te genieten van panoramische uitzichten op de zee en de stad.
  2. Playa de l’Ampolla: Dit is een van de belangrijkste stranden van Moraira, met fijn zand en kristalhelder water. Het is een populaire plek om te ontspannen, te zonnebaden en te genieten van watersportactiviteiten zoals snorkelen en kajakken.
  3. El Portet: Dit is een prachtige baai met een kiezelstrand en helder water, ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Het wordt omgeven door weelderige vegetatie en biedt een schilderachtige omgeving om te genieten van de natuurlijke schoonheid.
  4. Iglesia-Fortaleza de Santa Catalina: Deze historische kerk uit de 18e eeuw is een ander belangrijk monument. Het heeft een indrukwekkende gevel en een rijke geschiedenis, en is een interessante plek om te bezoeken voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis.
  5. Vissershaven: Deze pittoreske haven is een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de maritieme sfeer. U kunt de authentieke vissersboten zien en verse zeevruchten proeven in de lokale restaurants.
  6. Cova de les Cendres: Dit is een natuurlijke grot aan de kust van Moraira die populair is bij duikers en snorkelaars. Het biedt een fascinerend onderwaterlandschap en is een geweldige plek om te verkennen voor avontuurlijke bezoekers.
  7. Wijnhuizen: Moraira ligt in een wijngebied, dus een bezoek aan een lokale wijnmakerij is een aanrader voor wijnliefhebbers. U kunt genieten van rondleidingen en proeverijen om de lokale wijnen te ontdekken.

Dit zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. De stad en de omgeving hebben ook prachtige natuurlijke landschappen, wandelpaden, markten en evenementen die de moeite waard zijn om te verkennen en te ontdekken tijdens uw bezoek.

Moraira Markt

De markt is een populaire attractie voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het is een kleurrijke en levendige markt waar u kunt genieten van een breed scala aan producten en ambachten. Hier zijn enkele details over de markt:

  1. Locatie: De markt wordt gehouden op de Plaza de la Iglesia, het centrale plein in het oude centrum van de stad. Het plein wordt omgetoverd tot een levendige marktplaats met kraampjes die verschillende producten aanbieden.
  2. Tijd en dagen: De markt vindt plaats op vrijdagochtend, meestal van 09:00 uur tot 14:00 uur. Het is een wekelijkse markt die het hele jaar door plaatsvindt, dus het is een geweldige gelegenheid om verse producten en lokale ambachten te ontdekken tijdens uw verblijf in Moraira.
  3. Producten: Op de markt kan je een breed scala aan producten vinden, zoals verse groenten en fruit, lokale specialiteiten zoals olijven, kaas, worstjes en gebak, ambachtelijke producten zoals keramiek, sieraden, textiel en lederwaren, evenals kleding, accessoires, en nog veel meer. Het is een geweldige plek om te winkelen voor souvenirs of om te genieten van lokale lekkernijen.
  4. Sfeer: De markt heeft een levendige en gezellige sfeer. Het is een ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als lokale bewoners, waar je kan genieten van de lokale cultuur en interactie kunt hebben met de verkopers. De markt is vaak druk bezocht en er heerst een levendige en bruisende sfeer.
  5. Tips: Het is een goed idee om vroeg naar de markt te gaan om de drukte te vermijden en de beste keuzes te hebben voor verse producten en ambachten. Vergeet niet om contant geld mee te nemen, want niet alle verkopers accepteren betalingen met kaarten. Onderhandelen over de prijs is gebruikelijk op de markt, dus wees bereid om te onderhandelen als u geïnteresseerd bent in het kopen van iets.

De markt is een levendige en kleurrijke plek waar u kunt genieten van een authentieke lokale ervaring. Het is een geweldige plek om verse producten te kopen, lokale ambachten te ontdekken en de bruisende sfeer te ervaren.

Moraira Eten & Drinken

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (4)

Moraira biedt een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden, variërend van gezellige lokale restaurants tot trendy bars en cafés. Hier zijn enkele details over eten en drinken:

  1. Restaurants: Moraira staat bekend om zijn diverse culinaire aanbod. U kunt genieten van traditionele Spaanse gerechten, zoals paella, tapas, en verse zeevruchten in de vele lokale restaurants. Daarnaast zijn er ook internationale restaurants met gerechten uit verschillende keukens, zoals Italiaans, Frans, Aziatisch en meer. Of u nu op zoek bent naar een informeel diner of een gastronomische ervaring, er is voor elk wat wils.
  2. Bars en cafés: Moraira heeft een bruisende bar- en cafécultuur, perfect voor een ontspannen drankje of een gezellige avond uit. U kunt genieten van een drankje op een van de vele terrassen met uitzicht op zee, of een co*cktail proeven in een trendy co*cktailbar. Er zijn ook verschillende gezellige pubs en wijnbars waar u kunt genieten van lokale wijnen en tapas.
  3. Lokale specialiteiten: Moraira is gelegen aan de Costa Blanca en staat bekend om zijn heerlijke verse zeevruchten. U kunt genieten van lokale specialiteiten zoals gegrilde vis, calamares (inktvis), gambas (garnalen), en arroz a banda (rijstgerecht met vis). Daarnaast zijn er ook lokale producten zoals olijfolie, amandelen, en sinaasappels die in de gerechten worden verwerkt.
  4. Markt: Moraira heeft ook een wekelijkse markt waar u verse producten kunt kopen om zelf te koken of om te genieten van lokale specialiteiten. Op de markt vindt u verse groenten en fruit, lokale kazen, worstjes, olijven, en andere lekkernijen die u kunt proeven en meenemen naar huis.
  5. Eetgewoonten: In Moraira wordt de lunch vaak als de belangrijkste maaltijd van de dag beschouwd, waarbij veel restaurants een menu del día aanbieden, een voordelig dagmenu met meerdere gangen. Het diner wordt meestal later gegeten, vaak na 20:00 uur. De Spaanse eetcultuur draait om gezelligheid en genieten van eten en drinken in goed gezelschap.

De stad biedt een smakelijke culinaire ervaring met een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden. Of u nu wilt genieten van lokale specialiteiten, internationale gerechten, of gewoon een ontspannen drankje wilt doen, er is voor elk wat wils.

Moraira Parken

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (5)

Moraira heeft verschillende parken en groene gebieden waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Hier zijn enkele parken:

  1. Parque de La Sort: Dit park is gelegen aan de kust en biedt prachtige uitzichten op de zee. Het heeft goed onderhouden gazons, schaduwrijke plekken om te zitten en te ontspannen, en een speeltuin voor kinderen. Het is een populaire plek voor een wandeling, picknicks, en familie-uitjes.
  2. Parque de San Jaime: Dit park ligt in de woonwijk San Jaime en biedt weelderige groene gazons, volwassen bomen, en bloemperken. Het heeft een speeltuin voor kinderen en is een populaire plek voor lokale bewoners om te genieten van een ontspannen wandeling of om te picknicken.
  3. Parque de La Senieta: Dit park ligt in het centrum van Moraira en heeft prachtige mediterrane tuinen met bloeiende planten en bomen. Het heeft een speeltuin, een jeu-de-boulesbaan en een openluchttheater waar regelmatig evenementen en optredens plaatsvinden.
  4. Jardín de l’Almàssera: Dit park ligt aan de rivier de Almàssera en heeft een mooie wandelroute langs de rivier. Het is een rustige plek om te genieten van de natuur, met weelderige vegetatie, watervallen, en een oude olijfoliemolen die als historisch monument wordt beschermd.
  5. Parken aan de kust: Er zijn ook verschillende kleine parken en tuinen langs de kustlijn, waar je kan genieten van prachtige uitzichten op zee en ontspannen in een natuurlijke omgeving. Sommige van deze parken hebben zitbanken, speelplaatsen en picknickplaatsen.

De parken bieden bezoekers de mogelijkheid om te ontspannen, te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving en te genieten van recreatieve activiteiten zoals wandelen, picknicken en spelen.

Moraira Havens

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (6)

Moraira heeft twee havens waar u kan genieten van de maritieme sfeer en de prachtige uitzichten op zee. Hier zijn de 2 havens:

  1. Puerto de Moraira: Dit is de belangrijkste haven, gelegen in het centrum van de stad. Het biedt ligplaatsen voor boten en jachten, evenals een breed scala aan nautische diensten. De haven is omgeven door restaurants, bars en winkels, en het is een populaire plek om te genieten van een maaltijd of een drankje met uitzicht op de jachthaven en de zee. Er is ook een promenade langs de haven waar bezoekers kunnen wandelen en genieten van de levendige sfeer van de haven.
  2. Club Náutico Moraira: Dit is een privéjachthaven gelegen aan de noordkant van Moraira. Het biedt ligplaatsen voor boten en jachten en heeft ook een restaurant en een zwembad. Het is een exclusievere haven en wordt vaak gebruikt door watersportliefhebbers en zeilers.

Beide havens bieden een schilderachtige omgeving om te genieten van de jachten, boten en de Middellandse Zee. Je kan wandelen langs de promenades, genieten van de sfeer van de haven en de verschillende nautische activiteiten bewonderen.

Daarnaast zijn er verschillende restaurants en bars waar je kan genieten van lokale gerechten en drankjes met uitzicht op de havens.

Moraira Boulevard

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (7)

Moraira heeft een mooie boulevard die langs de kustlijn loopt en een populaire plek is om te wandelen, te genieten van het uitzicht op zee en te ontspannen. Hier zijn enkele kenmerken van de boulevard:

  1. Promenade langs het strand: De boulevard loopt parallel aan de stranden en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het is een perfecte plek om te wandelen, te joggen of te fietsen terwijl je geniet van het zeebriesje en het panoramische uitzicht op de kust.
  2. Restaurants en bars: Langs de boulevard zijn er verschillende restaurants en bars waar je kan genieten van lokale gerechten en drankjes met uitzicht op zee. Het is een mooie plek om te stoppen voor een hapje of een drankje terwijl je de levendige sfeer van de boulevard en de omgeving absorbeert.
  3. Winkels: De boulevard heeft ook verschillende winkels waar je souvenirs, kleding, sieraden en andere items kunnen kopen. Het is een leuke plek om te winkelen en te snuffelen naar unieke vondsten.
  4. Stranden: De boulevard loopt langs verschillende stranden, zoals het populaire Playa de l’Ampolla en Playa del Portet. Je kan er genieten van het zachte zand, het heldere water en de faciliteiten zoals ligstoelen en parasols.
  5. Uitzichtpunten: Langs de boulevard zijn er ook verschillende uitzichtpunten waar je kan stoppen en genieten van adembenemende uitzichten op de kustlijn, de zee en de omliggende natuurlijke schoonheid.

De boulevard is een levendige plek waar je kan genieten van de prachtige kustlijn, de lokale sfeer en de verschillende recreatiemogelijkheden. Het is een populaire plek voor wandelaars, joggers, fietsers en mensen die gewoon willen ontspannen en genieten van het uitzicht op zee.

Moraira Stranden

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (8)

Moraira heeft verschillende prachtige stranden om te genieten van zon, zee en zand. Hier zijn enkele populaire stranden:

  1. Playa de l’Ampolla: Dit is het grootste en meest populaire strand, gelegen aan de rand van het centrum. Het heeft fijn zand en helder water, en biedt diverse faciliteiten zoals douches, toiletten, ligstoelen en parasols. Er zijn ook verschillende restaurants en bars in de buurt waar je kan genieten van een hapje of een drankje.
  2. Playa del Portet: Dit is een klein, schilderachtig strand gelegen in een beschutte baai, op ongeveer 2 kilometer van het centrum. Het heeft fijn zand en ondiep water, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen. Er zijn ook enkele restaurants en cafés in de buurt waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht.
  3. Cala Cap Blanc: Dit is een klein kiezelstrand met kristalhelder water, gelegen aan de noordkant van Moraira. Het is een populaire plek om te snorkelen vanwege de onderwatergrotten en rotsformaties in de omgeving. Het strand heeft beperkte faciliteiten, maar biedt wel een rustige en afgelegen sfeer.
  4. Playa de Platgetes: Dit is een ander klein kiezelstrand met helder water, gelegen aan de zuidkant van Moraira. Het heeft enkele faciliteiten zoals douches en toiletten, en er zijn ook enkele restaurants en bars in de buurt. Het strand biedt een rustige omgeving om te ontspannen en te genieten van de zon.

De stranden zijn ideaal om te genieten van de zon, zee en zand. Ze bieden verschillende faciliteiten en sfeer, van drukkere stranden met meer voorzieningen tot afgelegen baaien voor een rustige ervaring. Je kan er genieten van diverse watersporten zoals snorkelen, zwemmen en zeilen.

Moraira Winkelen

Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (9)

In Moraira zijn er verschillende mogelijkheden om te winkelen. Hier zijn enkele opties:

  1. Moraira Mercat: Dit is een lokale markt die elke vrijdagochtend plaatsvindt op het Plaza de la Iglesia, het belangrijkste plein in het centrum. Hier kan je lokale producten zoals groenten, fruit, kaas, vlees en vis kopen. Het is een leuke plek om de lokale sfeer te proeven en verse producten te kopen.
  2. Winkels in het oude centrum: De stad heeft een charmant oud centrum met smalle straatjes vol met boetieks, ambachtelijke winkels, en souvenirwinkels. Hier kan je unieke items zoals lokale handwerken, keramiek, sieraden en kleding vinden. Het is een leuke plek om rond te dwalen en te winkelen voor souvenirs of cadeautjes.
  3. Commercieel centrum: Aan de kustweg bevindt zich een commercieel centrum met verschillende winkels, waaronder kledingwinkels, schoenenwinkels, en supermarkten. Hier kan je winkelen voor kleding, accessoires, boodschappen en andere benodigdheden.
  4. Wekelijkse markten: Naast de wekelijkse Mercat in het centrum, zijn er ook andere markten in de omgeving die je kan bezoeken. Bijvoorbeeld, de markten in de nabijgelegen steden zoals Teulada, Benissa en Jávea bieden ook diverse producten, zoals kleding, handwerken, en lokale producten.

Moraira biedt diverse winkelmogelijkheden, van lokale markten tot boetieks en commerciële centra. Je kan er winkelen voor unieke items, souvenirs of dagelijkse benodigdheden.

Moraira Hoe kom je er?

Moraira is een kustplaats gelegen aan de Costa Blanca in Spanje en is bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen. Hier zijn enkele opties om daar te komen:

  1. Vliegtuig: De dichtstbijzijnde luchthavens bij Moraira zijn de luchthavens van Alicante en Valencia. Bezoekers kunnen vliegen naar een van deze luchthavens vanuit verschillende internationale bestemmingen en vervolgens een huurauto, taxi of het openbaar vervoer nemen om naar Moraira te reizen. De afstand tussen de luchthavens en Moraira is ongeveer 90-100 kilometer, afhankelijk van welke luchthaven u kiest.
  2. Auto: Moraira is bereikbaar via de snelweg AP-7, die de Costa Blanca doorkruist. Je kan een huurauto nemen vanaf de luchthavens of andere nabijgelegen steden en dorpen om naar Moraira te rijden. De reistijd kan variëren, afhankelijk van de vertreklocatie en het verkeer, maar het duurt meestal ongeveer 1-1,5 uur vanaf de luchthaven van Alicante en ongeveer 1,5-2 uur vanaf de luchthaven van Valencia.
  3. Openbaar vervoer: Er zijn ook busdiensten beschikbaar vanaf de luchthavens van Alicante en Valencia naar Moraira. Er zijn verschillende busmaatschappijen die regelmatige verbindingen bieden tussen de luchthavens en Moraira, maar de reistijd kan langer zijn dan met de auto. Er zijn ook regionale treinen beschikbaar vanaf Valencia naar Teulada, dat op ongeveer 7 kilometer van Moraira ligt, en vervolgens kunnen bezoekers een taxi of bus nemen naar Moraira.
  4. Taxi: Taxi’s zijn beschikbaar vanaf de luchthavens van Alicante en Valencia om naar Moraira te reizen. Dit kan een handige optie zijn voor diegenen die niet zelf willen rijden of geen gebruik willen maken van het openbaar vervoer. De kosten van een taxi kunnen echter hoger zijn dan andere vervoersmiddelen.

Moraira is bereikbaar via verschillende vervoersmiddelen, zoals vliegtuig, auto, openbaar vervoer en taxi.

  • Overzicht van de allermooiste badplaatsen van Spanje

Op vakantie? Bekijk aanbiedingen!

  • Goedkope vakantie vergelijken – Last minutes – All Inclusive.
  • Eliza was here – Spanje.
  • Toegangstickets voor de leukste dagjes uit.
  • Vakantie koffers en reistassen.
  • Laatste nieuws – Spanje.
Vakantiebestemmingen Spanje kust
Moraira Bezienswaardigheden Top 15 Mooiste Plekken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6017

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.